Conrad NB Icon info outline Veel informatie op deze pagina's is alleen van toepassing op Conrad bestellingen, services of artikelen. Heeft u een vraag over een aankoop, product of service van één van onze Conrad marktplaats partners? Kijk dan hier voor het antwoord op uw vraag of neem rechtstreeks contact op met de partner via "Mijn account" indien u reeds een bestelling heeft geplaatst.'

Ik wil gebruik maken van het herroepingsrecht.

Wanneer een bestelling is afgerond, is sprake van een overeenkomst met betalingsverplichting. Volgens de Europese wetgeving mag elke consument deze overeenkomst binnen 14 dagen zonder opgave van reden herroepen. Dat heet herroepingsrecht. Deze termijn begint direct na het plaatsen van de bestelling en duurt tot en met 14 dagen nadat u de bestelling volledig hebt ontvangen. Zakelijke klanten hebben geen recht op deze wettelijke herroepingstermijn.

 

Om een beroep te doen op het herroepingsrecht dient u ons, binnen de herroepingstermijn van 14 dagen, ervan op de hoogte te stellen dat u de overeenkomst wilt herroepen. Na herroeping heeft u 14 dagen de tijd om uw bestelling terug te sturen. Volgens de Europese Wetgeving dienen wij u  de mogelijkheid te geven om deze herroeping aan te kondigen via ons herroepingsformulier of via het Europees modelformulier voor herroeping. Het is echter niet verplicht en niet noodzakelijk om hier gebruik van te maken. U kunt bij ons snel en gemakkelijk herroepen door uw retourzending aanmelden, waarna u het aan ons kunt retourneren. 

Zodra wij de retour daadwerkelijk hebben ontvangen ontvangt u een creditnota en een terugbetaling wanneer u vooruit hebt betaald. Dit is inclusief eventuele verzendkosten. Voorwaarde is dat u de retour bestelling binnen 14 dagen na herroeping ook daadwerkelijk retour stuurt.

 

Retourbewijs

Gebruik maken van uw herroepingsrecht is vrijwillig. U bent en blijft eigenaar van en verantwoordelijk voor de retour totdat wij het hebben ontvangen (artikel 6:230s van het Burgerlijk Wetboek). Bewaar daarom het retourbewijs goed. In voorkomende gevallen moet u aan kunnen tonen dat de bestelling is geretourneerd. 

Herroept u direct na het bestellen (en we kunnen uw bestelling nog annuleren), dan hoeft u verder niks te doen. Wanneer uw bestelling al onderweg is, dient u deze te weigeren bij de deur. Heeft u het pakket al in huis, stuur deze dan terug.

 

Waardevermindering

Bij eventuele schade of een ongefrankeerde zending kunnen wij kosten in rekening brengen. Dit geldt ook voor onderstaande producten, die geopend, een aanzienlijke waardevermindering tot gevolg kunnen hebben:

  • Cartridges

  • Toners

  • Batterijen

  • Bouwpakketten


Uitzondering herroepingsrecht

Er geldt een uitzondering op het herroepingsrecht voor:

  • producten die verzegeld waren en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken en definitief niet meer kunnen worden verkocht om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne; 
  • verzegelde audio- en verzegelde video-opnamen en verzegelde computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken en
  • maatwerk,  onder andere op maat gemaakte kabels en printplaten.

 

 

 

 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 53 van 99

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen