Conrad NB Icon info outline Veel informatie op deze pagina's is alleen van toepassing op Conrad bestellingen, services of artikelen. Heeft u een vraag over een aankoop, product of service van één van onze Conrad marktplaats partners? Kijk dan hier voor het antwoord op uw vraag of neem rechtstreeks contact op met de partner via "Mijn account" indien u reeds een bestelling heeft geplaatst.'

Hoelang heb ik garantie op mijn product?

Het is vervelend als een artikel niet naar behoren werkt of defect gaat. Voor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Afgezien van deze wettelijke garantie bieden wij minimaal twee jaar garantie. Vertoont het artikel gebreken tijdens de levensduur die u er in alle redelijkheid van mag verwachten? Dan kunt u deze zonder kosten aan ons retourneren. Hoe lang een artikel mee hoort te gaan, hangt af van het soort artikel. Functioneert uw artikel niet meer als gevolg van val-, stoot-, of vochtschade? Dan valt dit niet onder de garantie. 
 
Verbruiksvoorwerpen
 
Verbruiksvoorwerpen die onderhevig zijn aan slijtage zoals lampen, batterijen of losse componenten kennen enkel de wettelijke garantie. Onze eigen termijn van minimaal 2 jaar is hierop niet van toepassing.
 
 
Wanneer u de stappen van het retourproces doorlopen heeft, ontvangt u een email met de verzendinstructies en het retourlabel. Deze dient u te printen en op de doos te plakken.
(Let op: Indien u onder stap 4 een ander adres ingeeft, wordt dit niet gezien als een adreswijziging of eenmalig afleveradres. Voor correcte afhandeling van een adreswijziging vragen wij u contact met ons op te nemen).
 
Het product dient inclusief bijbehorende accessoires teruggestuurd te worden. Bij voorkeur in de originele verpakking maar in ieder geval in een onbeschadigde verpakking. Vervolgens kunt u de doos inleveren bij het postkantoor of een PostNL-agentschap. Bewaar het verzendbewijs wat u van de medewerker van PostNL ontvangt tot de retourzending is afgehandeld.
Wij adviseren eigen aangeschafte producten uit het artikel te halen (bijv. batterijen, geheugenkaartjes) en/of uw data vooraf te verwijderen. Conrad is niet verantwoordelijk voor het verlies van eigen producten of data.
 
De retourzending wordt in ons magazijn in Zuid-Duitsland afgehandeld, de afhandeltijd bedraagt ongeveer 2 weken. Zodra de zending door ons is ontvangen bekijken we of het product direct vervangen wordt voor een nieuw exemplaar of dat we deze opsturen naar de fabrikant voor reparatie. In beide gevallen ontvangt u na ongeveer 2 weken bericht van ons. Reparatie duurt ongeveer 4 tot maximaal 6 weken.
 
Is uw pakket zwaarder dan 30 kilo en/of groter dan 175x158x78 cm?
Is het pakket zwaarder dan 30 kilo en/of groter dan 175x58x78 cm? Laat het ons dan even weten, wij kunnen dan een afhaalopdracht voor u inplannen. Een chauffeur van PostNL komt het pakket dan kosteloos bij u afhalen. Hiervoor hoeft u de zending niet online aan te melden. Er dient er een retourformulier in de doos toegevoegd te worden, deze kunt u downloaden en uitprinten.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 248 van 374

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen