Conrad NB Icon info outline Veel informatie op deze pagina's is alleen van toepassing op Conrad bestellingen, services of artikelen. Heeft u een vraag over een aankoop, product of service van één van onze Conrad marktplaats partners? Kijk dan hier voor het antwoord op uw vraag of neem rechtstreeks contact op met de partner via "Mijn account" indien u reeds een bestelling heeft geplaatst.'

Meer weten over conflictmaterialen

Conrad produceert niet zelf artikelen, maar verhandelt en importeert producten zoals consumentenelektronica, informatie- en telecommunicatieapparatuur, bewakings- en controle-instrumenten en ook actieve en passieve componenten. De door ons aangeboden producten betrekken wij van gerenommeerde fabrikanten.
 
Wij importeren zelf nooit conflictmaterialen, zoals goud, wolfraam, tantaal of tin. Er ligt bij Conrad ook geen verplichting vanuit de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) om openheid te geven over de herkomst van conflictmaterialen. Vandaar dat er bij ons ook geen voorschriften bestaan m.b.t. DRC-conflictvrije inkoop en wij dit ook niet vragen van onze leveranciers.
 
Het is overigens voor ons als handelaar nagenoeg onmogelijk een complete toeleveringsketen -dit kunnen meerdere honderden bedrijven zijn- in kaart te brengen. Bovendien is het niet te overzien hoe lang een dergelijk onderzoek zou duren en welke kosten daaraan zijn verbonden. Na de winning van de mineralen worden deze naar een groot handelscentra getransporteerd. Vervolgens worden deze in raffinaderijen resp. smelterijen ingesmolten en daaruit wordt via een fysisch-chemisch proces tin, tantaal, wolfraam en goud gewonnen. Deze grondstoffen worden dan via vele stappen toegepast voor componenten, onderdelen enz. in industriële en commerciële eindproducten. Na het smelten is de herkomst van het desbetreffende metaal niet te achterhalen.
 
Aangezien onze leveranciers er geen informatie over hebben verstrekt, nemen wij aan dat het niet bekend is of conflictmaterialen gebruikt zijn. Vermoedelijk is dit in de aanleveringsketen nog niet voldoende bekend.
 
Om deze redenen kunnen wij geen CMRT-, Electronic Industry Citizenship Coalition (EICC) verklaring of soortgelijke verklaring afgeven.
 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 6 van 13

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen