Conrad NB Icon info outline Veel informatie op deze pagina's is alleen van toepassing op Conrad bestellingen, services of artikelen. Heeft u een vraag over een aankoop, product of service van één van onze Conrad marktplaats partners? Kijk dan hier voor het antwoord op uw vraag of neem rechtstreeks contact op met de partner via "Mijn account" indien u reeds een bestelling heeft geplaatst.'

Wij en het milieu

Het milieu en het behoud van gezonde levensomstandigheden zijn zeer belangrijk voor ons. Samen met ons gecertificeerd milieubeheersysteem stemmen wij onze diensten af op ecologische aspecten. De actieve bescherming van ons milieu is voor ons geen loze reclamebelofte, maar wordt bij Conrad Electronic elke dag in praktijk gebracht.
 
Conrad Electronic staat voor:

  •  Recycling van elektronische apparaten, verpakkingen en batterijen.
  • Zuinige en energie-efficiënte producten
  • Het naleven van EU-richtlijnen, verordeningen, standaarden en wetten.
  • De doelstelling om enkel nog producten van fabrikanten en importeurs aan te bieden, die bovenstaande punten eveneens naleven 

Conrad draagt graag bij aan het naleven van de Europese WEEE-richtlijn, die als doel stelt dat 70 tot 85% van alle apparaten gerecycled dienen te worden. Voor de inzameling van gebruikte elektronische producten werkt Conrad samen met Wecycle. Dit bedrijf zorgt voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan overheid en samenleving
 
Lampen
 
Gasontladingslampen zijn in te leveren op dezelfde manier als oude apparatuur; u kunt uw oude gasontladingslampen meegeven aan de bezorger wanneer deze de Conrad-bestelling komt afleveren. Voor spaarlampen draagt de consument zelf verantwoordelijkheid. Let hierbij op: een lamp met een gebroken omhulsel kan contact met schadelijke stoffen opleveren. Neem eventuele scherven op met een vochtige papieren doek en gooi het weg in een luchtdichte zak. Gebruik geen stofzuiger en vermijd contact met de huid.
 
Verpakkingen
 
Kartonnen verpakkingen kunnen worden ingeleverd bij een van de vele inzamelpunten voor oud papier. Mocht de verpakking kunststoffen bevatten, kan deze in de daarvoor bestemde kunststof recyclingzakken worden gestopt. Het opvulmateriaal van onze pakketten bestaat uit biologisch afbreekbare maisvlokken of met lucht gevulde plastic stroken. Met de maisvlokken kunt u weer leuke dingen maken (net als met het product PlayMais), of het weggooien in de groene gft-bak.

 

'Oud voor Nieuw' regeling
 
Wanneer u een elektronisch product vervangt door een nieuw(er) exemplaar, is het bij Conrad mogelijk uw oude exemplaar in te leveren. Dit kan op 2 manieren:

 

1. Geef het mee aan de PostNL chauffeur.

Wanneer de bezorger van PostNL uw bestelling komt afleveren kunt u het oude product kosteloos direct aan de bezorger meegeven.

Zorg er dan voor dat het artikel goed is verpakt en niet zwaarder is dan 30 kilo en/of niet groter dan 175x58x78 cm. Voorzie het van het volgende adres:

PostNL Pakketten Recycling

Antwoordnummer 2014

2130 RH HOOFDDORP

 

2. Maak een afhaalafspraak.

Wordt uw pakket door een andere vervoerder bezorgd of is het artikel zwaarder dan 30 kilo en/of groter dan 175x58x78 cm, dan kunt u contact met ons opnemen voor het maken van een afhaalafspraak. Geef tijdens het contact aan dat het gaat om een recycle product. 

 

Natuurlijk mag u ook de lokale milieustraat bezoeken.

 
Batterijen
 
Batterijen mogen niet bij het restafval worden gegooid, maar dienen ingeleverd te worden in speciale boxen of bakken bij de afhaalpunten van Stibat. Een overzicht van deze plekken vind u op de website van Stibat http://locator.stibat.nl/ . Ook accu’s kunnen op deze wijze worden gerecylced http://www.arn.nl/recycling/recycling-van-accus/ . Klik hier voor meer informatie. Het is niet mogelijk om batterijen in een pakket terug te sturen naar Conrad.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 7 van 11

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen